Brunna förskola
Vecka 20
Blodpudding serveras med strimlad rökt höns rårörda lingon keso
Mellanmål: Naturell yoghurt granola smaksatt med choklad
Ugsbakad alaska med tacosås serveras med kokt potatis
Mellanmål: Nybakt morotslimpa med ost serveras med mjölk
Kycklinggryta med grönsaker och mangosås serveras med matvete
Mellanmål: Hembakt bröd med mjukost samt blåbärsoppa att dricka
Blomkålssoppa med pasta serveras med nybakt limpa och grönkålchips samt rostade kikärtor
Mellanmål: Knäckebröd med kokt ägg och kaviar serveras med mjölk
Vegetarisk lasagne med stuvad spenat och tomatsås serveras med keso
Mellanmål: Smoothie med banan och mango serveras med hembakat bröd
Matproduktion lagar maten på plats i alla kommunala förskolor och skolor. Vi väljer kött som kommer från Sverige och serverar miljömärkt fisk. 44% av våra inköp i förskolan är ekologiska. Vi jobbar ständigt med att minska matsvinnet – just nu ligger vi under rikssnittet. Mer om vårt arbete hittar du på Instagram @matproduktion eller på hemsidan: https://www.ekero.se/kommun-politik/fakta-om-ekero-kommun/lunch--mat