Frejaskolan F-3, 4-6, 7-9
Vecka 20
Chili sin carne med ris
Aloo gobi (Indisk blomkål och potatisgryta)
Kokt fisk med äggsås och kokt potatis
Spenatsticks med kokt potatis och äggsås
Pasta med ost- & skinksås
Pastasås med broccoli och soltorkade tomater
Cowboysoppa med bröd, smör och ost
Bondbönssoppa med linssalsa
Klimatsmart fredagsbuffé
Menyn är utarbetad utifrån målen - hållbara och hälsosamma måltider av god kvalitet. Samtliga maträtter är näringsberäknade och täcker näringsbehovet utifrån livsmedelsverkets rekommendationer. Maträtterna är också beräknade utifrån klimatpåverkan. Det strävas efter att ständigt hålla nere utsläppen av koldioxidekvivalenter (co2e), som har en negativ klimatpåverkan. Således är menyerna hållbara för klimatet och för hälsan. Varje vecka beskrivs en rätt som klimatsmart, detta för att förtydliga vad som kan göras för att en maträtt ska bli mer klimatsmart. Till lunchen serveras det ett rikligt salladsbord baserat på säsongens grönsaker. Knäckebröd, smörgåsmargarin, mjölk och vatten finns att tillgå under samtliga serveringar. Följ gärna vårt arbete på instagram: https://www.instagram.com/frejakoket/ Smaklig måltid!