Knalleborgs förskola
Vecka 20
Kycklinggryta med dragon och äpplesallad med ris (eko)
Auberginegryta "Baingan aachari Med ris (eko)
mellanmål: yoghurt (eko), hem gjorde müsli, skivad banan (eko)
Torskfiskett med ekologisk panerad med stekt potatis (eko), vitlökssås
Vegetarisk Nuggets med stekt potatis (eko)
Mellanmål: smörgås, pålägg, frukt
Vegetarisk soppa med hem baka bröd , stekt grönsaker, Fröknäcke
mellanmål: Jordgubbssmoothie med banan , mjuk bröd, mildost
Förskolan dagen 🤩🤩🤩 : Köttbullar med pasta och tomatsås
Vegetarisk Köttbullar med pasta och tomatsås
mellanmål: grillkorv med korvbröd 🌭, glass (piggelin)
Vegetarisk gryta med kikärtor och halloumi Och bulgur (eko)
mellanmål: smörgås, pålägg, grönsaker, smör (eko),mjölk (eko)
Matproduktion lagar maten på plats i alla kommunala förskolor och skolor. Vi väljer kött som kommer från Sverige och serverar miljömärkt fisk. 44% av våra inköp i förskolan är ekologiska. Vi jobbar ständigt med att minska matsvinnet – just nu ligger vi under rikssnittet. Mer om vårt arbete hittar du på Instagram @matproduktion eller på hemsidan: https://www.ekero.se/kommun-politik/fakta-om-ekero-kommun/lunch--mat