Lendahls förskola
Vecka 21
Frukost:Havregrynsgröt med äppelmos serveras med mjölk, mjukt bröd, 2 sorters pålägg och grönsak
Kökets gröna: Stroganoff med linser, ris och varm grönsak
Kökets rätt: Korv Stroganoff (Falukorv) ris och varm grönsak
Mellanmål: Äggsmörgås på mjukt bröd, kaviar, 1 sorts pålägg, mjölk, hårt bröd, grönsak, frukt
Frukost:Yoghurt serveras med flingor/müsli samt sylt, mjukt bröd, 2 sorters pålägg och grönsak
Kökets gröna: Grönärtsbiff med kall örtsås och ugnsrostade grönsaker
Kökets rätt: Fiskpanett med kall örtsås med kokt potatis och ugnsrostade grönsaker
Kökets rätt 2: Couscoussallad med krämig dressing
Mellanmål: Mjölk, mjukt- och hårt bröd, två sorters pålägg, grönsak och frukt
Frukost:Mannagrynsgröt med äppelmos serveras med mjölk, mjukt bröd, 2 sorters pålägg och grönsak
Kökets gröna: Lasagnette på sojafärs
Kökets rätt: Lasagnette på nötfärs
Mellanmål: Filmjölk, mjölk, cornflakes, sylt, mjukt- och hårt bröd, två sorters pålägg, grönsak, frukt
Frukost:Mjölk med mjukt och hårt bröd, kokt ägg och kaviar, 2 sorters pålägg och grönsak
Kökets gröna: Zucchinigratäng med örter, potatis, varm grönsak
Kökets rätt: Karibisk fiskgratäng, kokt potatis, varm grönsak
Kökets rätt 2: Blodpudding med lingonsylt
Mellanmål: Rösti, mjölk, hårt bröd, grönsak och frukt, lingonsylt
Frukost:Grahamsgröt serveras med äppelmos mjölk, mjukt bröd, 2 sorters pålägg och grönsak
Kökets gröna: Falafel med klyftpotatis och vitlöksyoghurt
Kökets rätt: Kycklingköttbullar med klyftpotatis och vitlöksyoghurt
Mellanmål: Mjölk, mjukt- och hårt bröd, två sorters pålägg, grönsak och frukt
All pasta, kyckling och köttfärs som serveras är svensk. Potatisen är närproducerad och kommer från Svartemaden. Varje dag serveras även hårt bröd, bordsmargarin, sallad, grönsaker, mjölk och vatten.