Träkvistaskolan
Vecka 20
Krämig potatisgratäng med rökt kyckling
Krämig vegogratäng med potatis och grönsaker
Salladsbuffé
Björkebyfisk med hemlagat potatismos och kall citronsås
Vitkålsfräs med vegofärs,morötter,vitkål och rödlök serveras med sweet chilisås
Salladsbuffé
Potatisbullar med lingonsylt och keso
Blodpudding med lingonsylt och keso
Salladsbuffé
Kikärtsgryta med röd curry och kokosmjölk serveras med bulgur
Kökets goda extrarätt!
Salladsbuffé
Spagetti med köttfärssås
Vegetarisk bolgonese med spagetti
Salladsbuffé
Matproduktion lagar maten på plats i alla kommunala förskolor och skolor. Vi väljer kött från Sverige och serverar miljömärkt fisk. 32% av våra inköp i skolan är ekologiska. Vi jobbar ständigt med att minska matsvinnet – just nu ligger vi under rikssnittet. Mer om vårt arbete hittar du på Instagram @matproduktion eller på hemsidan: https://www.ekero.se/kommun-politik/fakta-om-ekero-kommun/lunch--mat