Uppgårdskolan
Vecka 20
Pasta serveras med en krämig broccoli och ostsås
Pasta serveras med sås puttanesca
Varje dag serveras salladsbuffé
Asiatisk lax bowl ( rödcurry, wokgrönsaker, kokosgrädde) serveras med Jasminris och rostad lök
Curry wok serveras med Jasminris
Varje dag serveras salladsbuffé
Nikkalouktasoppa serveras med nybakad baguette och paprika spread
Linssoppa serveras med persiljecreme
Varje dag serveras salladsbuffé
VECKANS HUSMAN
Köttbullar serveras med potatismos, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka
Broccolimedaljong serveras med potatismos och örtcreme
Varje dag serveras salladsbuffé
Krämig potatisgratäng gjord med rökt höns
I dag serveras kökets alternativ rätt
Varje dag serveras salladsbuffé
Matproduktion lagar maten på plats i alla kommunala förskolor och skolor. Vi väljer kött från Sverige och serverar miljömärkt fisk. 32% av våra inköp i skolan är ekologiska. Vi jobbar ständigt med att minska matsvinnet – just nu ligger vi under rikssnittet. Mer om vårt arbete hittar du på Instagram @matproduktion eller på hemsidan: https://www.ekero.se/kommun-politik/fakta-om-ekero-kommun/lunch--mat